برنامه شماره 10 رادیو بسکتبال ایران – قهرمان

برنامه شماره 10 رادیو بسکتبال ایران - قهرمان

برنامه شماره 10 رادیو بسکتبال ایران از سایت پخش میشه

امشب 26 دی 1399 – برنامۀ شمارۀ 10 از سایت خانه بسکتبال ایران

صدای ما فراتر از خانه ما

موضوع : قهرمان 

رادیو بسکتبال

موضوع: قهرمان

نگاه جامعه شناختی به قهرمان

با گفتاری از دکتر داروین صبوری جامعه شناس و نوشتاری از افشین رضاپور جامعه شناس ورزش

با لژیونرها

آخرین وضعیت آسیب دیدگی بهنام یخچالی

قرارداد نعیمه ظفر و مهران حاتمی مربیان ایرانی در قطر و سوریه

و بازی امشب حامد حدادی در لیگ چین

صدای رضا طاهری

هندآف

با محسن مظفری
تحلیلی از بازی ارسلان کاظمی و مهدی کامرانی

بسکتبال، رویای نسل‌ها

صدای احسان امیری و خاطرۀ استاد بیژن قهرمانلو از آقاتختی

قهرمان کیست؟

گفتاری از سام ملک‌زاده

تایم اوت

محمدحسن واحدی

چند خط از رسانه‌ها

با فریماه شیاسی

شات کلاک با پریسا یزدانی

جامپ بال با صدای ژوبین جلیلی و نکته‌ای از داوری بسکتبال

اجرا: مهراد خورشیدی

بسکتبال، رویای نسل‌ها

پژوهشی از افشین رضاپور

منصور رحیمی‌ها از قهرمانان کشتی در المپیک 1948 لندن به خاطر 150 گرم اضافه وزن از دور رقابت‌ها حذف شد! اگر فقط مربی می‌گفت موی سرش را بتراشد، می‌توانست کشتی بگیرد اما به دلیل اینکه سر وزن نرسید، از دور مسابقات کنار رفت.

من و ایشان به اتفاق برادرش، رفاقت دیرینه‌ای با هم داشتیم. یک بار کیهان ورزشی عکس مرا روی جلد در کنار عکس جهان‌پهلوان تختی منتشر کرد که برای من مایۀ افتخار بود. کیهان ورزشی از من به عنوان یک قهرمان بسکتبال یاد کرد و عکس مرا در کنار قهرمان کشتی انداخت. من، قهرمان بسکتبال کجا و تختی کجا.

چند روزی از چاپ مجلۀ همون شماره گذشته بود. یک روز منصور قرار نهاری با من در چلوکباب رفتاری گذاشت و گفت از آقا تختی هم دعوت کرده است. من با کمال میل قبول کردم و رفتم و آقا تختی آمد. منصور معرفی‌ام کرد.

این مطلب را هم مطالعه کنید؛  دعوت از بازیکنان تیم ملی بسکتبال/ همچنان غیرحرفه‌ای

آقا تختی بلافاصله مرا شناخت و گفت روی جلد کیهان ورزشی عکس مرا دیده است. حس خوبی به من دست داد. آقا تختی با اون همه افتخار، دیدن عکسم روی جلد مجله رو به رویم آورد و از این میزان توجه و دقتش متحیر شدم.

در مسیر راه تا چلوکبابی، شخصی کنار خیابان در حال گریه کردن بود که آقا تختی از او پرسید چرا گریه می‌کنی؟ با دست به مردی که آنطرف‌تر ایستاده بود اشاره کرد و گفت پولش را بالا کشیده است. آقا تختی، رو به آن مرد کرد و گفت چرا پولش را پس نمی‌دهی؟ مرد با عصبانیت جواب آقا تختی را داد.

آقا تختی می‌خواست از جیب خودش پول مرد طلبکار را بدهد که آن یکی بعد از شناختن آقا تختی به زیر دست و پایش افتاد و به خاطر رفتار زنندۀ چند لحظۀ قبلش، از جهان‌پهلوان معذرت خواهی کرد.

دیدن صفات اخلاقی و جوانمردی آقا تختی در آن لحظه برای من درس بزرگی داشت و آنجا به بزرگی و مردم‌داری تختی بیشتر پی بردم. او یک قهرمان واقعی بود و من آن روز از آقاتختی درس قهرمانی یاد گرفتم…

از خاطرات بیژن قهرمانلو، بسکتبالیست دهۀ‌های 30 و 40 در کتاب «داستان یک قرن»

 

 ضمن تشکر از بازدید شما، خواهشمندیم به منظور ارائه خدمات بهتر و رسیدن به اهداف عالی سایت، تیم خانه بسکتبال ایران را یاری فرمایید.

هرگونه پیشنهاد و انتقاد سازنده خود را با ما در میان گذاشته تا با برطرف نمودن ایرادات و استفاده از پیشنهای ارزشمند شما در جهت ارائه خدمات بهتر به خانواده بزرگ بسکتبال بکوشیم.

این مطلب را هم مطالعه کنید؛  مسافر دوحه

 

One thought on “برنامه شماره 10 رادیو بسکتبال ایران – قهرمان

  1. مبین میگوید:

    با عرض سلام و ممنون از برنامه خوبتون
    در رابطه با انتظار مربی از داوران باید عرض کنم
    در وهله اول داوران محترم باید تمام بازی ها را فینال nba فرض کنند و با همان جدیت قضاوت نمایند.
    داوران تماشاگران بازی نیستن که در حین مسابقه جو بازی اونها رو درگیر بکنه.
    در رقابتهای مینی ، نونهال ، نوجوان ، جوان و بزرگسالان بازی هایی پیش میاد که اختلاف خیلی زیاد میشه و داوران متاسفانه بازی رو تمام شده فرض می کنند که این آسیب جبران ناپذیری به تیم و خود داوران ممکنه وارد کند.
    داوران نباید از موضع بالا به مربیان و بازیکنان نگاه نمایند.
    درسته که مربیان نباید در امور داوری دخالت نمایند اما گاهی فشار بازی روی مربیان به حدی میشود که یک سوت باعث فریاد و یا اعتراض می شود و داوران نباید سریعا از اهرم تکنیکال و …استفاده نمایند و سوتهای بعدی را نیز تحت تاثیر صحنه قبل بزنند و از طرفی هم نباید برعکس موضوع قبل داوران دچار استرس و وحشت شده و برعکس سوت بزنند.
    من به عنوان کسی که داوری هم انجام دادم اعتقاد دارم داوران با رویه گشاده و سعه صدر به راحتی می توانند با مربیان ارتباط برقرار نمایند و یکی از مهمترین دروس برای مربیان و داوران روانشناسی مسابقه و قبل از هر دوره لیگ کلاس آگاهسازی برای مربیان و بازیکنان برگزار شود.

  2. سهیل پاشاپور میگوید:

    سلام ژوبین جان به نظر من یک داور خوب باید در عین احترام به مربی ها اقتدار و ثبات رفتاری داشته باشه من بارها دیده ام در ببین داور های ما که در برابر سوال یک مربی در بازی های مختلف این جواب داده شده که شما کار مربی گری خود را انجام داده و به داوری کاری نداشته باشید

  3. مصطفی زارع نژاد میگوید:

    ارکان شکل دهنده برگزاری مسابقه بازیکن،مربی و داور می باشد لذا نقش مهمی در شکل گیری این رویداد رو داور مسابقه یا به عبارتی بهتر قاضی میدان بر عهده دارد ،چالشی بزرگ که نه تنها در رده پایه بلکه در بالاترین سطح بسکتبال ایران که لیگ برتر باشد دیده می شود و آن قاضی نبودن تعدادی از داوران در صحنه هایی که باعث می‌شود تنها بازیکنان شاخص و تیم های قوی تر رضایت داشته باشند و در اصطلاح بازی آرام و بدون درد سر تمام شود.
    نمیتونم بگم چند در صد این قضیه میتونه درست باشه ولی یه چیزی رو میتونم مطمئن باشم و اون این هست که تا تو لیگ ما اصطکاک بوجود نیاد هیچ کدوم از اون سه رکن اصلی صیقلی نمیشن و در آخر نمیتونیم تو جایگاه دل خواه بایستیم.
    به نظر من بهتره داوران عزیز و شریف قضاوت کنند بدون اون که ناراحت باشند از دلخوری کسانی که فکر می‌کنند باید همیشه برنده میدان باشند.
    در آخر ،فکر کنم در دوره‌ای داوری بهتره چند نفر از اساتید دورهای مربیگری هم حضور داشته باشند و نسبت به آگاه سازی داوران جوان به بسکتبال روز اقدام کنند.
    با تشکر از احسان امیری و ژوبین جلیلی عزیز

    • ژوبین جلیلی میگوید:

      مصطفی زارع نژاد عزیز، ممنون از دیدگاه باز و تحلیل خوبت. ضمن تشکر از شما و سایر دوستان، قطعا به نتیجه خوبی خواهیم رسید برای جمع بندی با توجه به دقتی که در پاسخ به سوال داشتید. حمایت شما عزیزان کمک بزرگی به ما میکنه و به هدف نهاییمون که پیشرفت بسکتبال هست، نزدیکتر میشیم.

  4. محمد رضایی میگوید:

    عرض ادب و احترام
    داور خوب داوریه که در تمام طول داوری خود تلاش کند قضاوت یکسانی ارائه دهد برای مثال ما بازی هایی داریم که یک داور در اون بازی حرکتی را خطا تشخیص میده اما در بازی بعدی از کنار صحنه مشابه عبور میکنه
    فاکتورهای مهمی برای تعیین داور و یا مربی خوب ملاک قرار داده میشه اعم از طرز برخورد و ….. اما به نظر بنده قضاوت یکسان مهم ترین فاکتور یک داور خوب هست . قضاوت سلیقه ای برای یک داور سم خواهد بود

  5. فرشاد عالمی میگوید:

    با تشکر از کار ارزشمند شما، فکر میکنم یک داور در هر سطحی از رقابت باید از اعتماد به نفس کافی برخوردار باشه و با فشار دیگران تحت تاثیر قرار نگیره، سوت اشتباه رو با سوت اشتباه دیگه برای تیم مقابل جبران نکنه و از حساس کردن رقابت با سوت های ۵۰، ۵۰ پرهیز کنه. همچنین؛ ایشون باید با دید خوب به قضاوت اتفاق بپردازه (که دو جنبه داره یک. اصول و قوانین
    دو. ابزار(چشم ‌و حضور در محل مناسب(جایگیری)) نه قضاوت احساس و سطح ادب دو تیم! که متاسفانه در چند بازی اخیر این مسئله باعث جلب توجه بود هرچند از روی قصد نیست و نخواهد بود اما بسیار ناراحت کننده است و از لذت بازی کم میکنه.

    داور، مربی و بازیکنان جهت اجرای صحیح مهارت های بسکتبال آموزش و تمرین داده شدن و باید به در هرشرایطی این موضوع رو به یاد داشته باشیم و از جلب توجه برای اهداف شخصی اجتناب کنیم.

  6. زهرا اسلام زاده میگوید:

    به نظر من داور خوب داوری هست که علاوه بر مهارت و تسلط کافی بر قضاوت از نظر روانی هم بتونه تو شرایط و بازی های حساس نحوه قضاوت خودش و جو بازی رو کنترل کنه و تنش های موجود رو سوت زدنش تاثیر نگذاره . استایل مناسب و قضاوت بدون نوسان در مسابقات مختلف و رفتار و طرز برخورد با بازیکنان و مربیان هم از دیگر نکات مهم برای یک داور خوب و سطح بالا می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید