اصول نوین روزنامه‌نگاری در بسکتبال / «شنیده می‌شود» مهره‌چینی‌ها «شایعه» بوده است!

اصول نوین روزنامه‌نگاری در بسکتبال / «شنیده می‌شود» مهره‌چینی‌ها «شایعه» بوده است!

دو روز پیش یک روزنامه ورزشی با انتشار مطلبی « فدراسیونی‌ها» را به «جمع‌آوری رأی و انتخاب دوباره کاندیدای خاص» متهم کرد و نوشت  در فدراسیون بسکتبال «مهره چینی» می‌کنند.

ابتدا نخواستم در این خصوص ورود کنم اما وقتی دیدم خبرنگار این روزنامه بنا بر ارتباطات دیرینه با یک مربی و فقط با تکیه بر شنیده‌ها و شایعات، تعدادی از ملی‌پوشان بسکتبال را متهم کرد و جو بدی علیه برخی ملی‌پوشان به راه انداخت تصمیم گرفتم نکاتی را با شما در میان بگذارم.

از آنجایی که تیم ملی خط قرمز همه ماست، هیچکس نباید به خودش اجازه بدهد بدون مطالعه و فقط از روی «شنیده‌ها» و شایعات یا خط دهی‌های مغرضانه و یکسویه برخی افراد، به کادر فنی یا بازیکنان تیم ملی حمله کند.

این روزنامه همچنین «ارسال پیامک برای مربیان به خاطر رأی نیاوردن دو مربی» را دلیل دخالت فدراسیون نشین‌ها در دستکاری آرای مربیان خواند! در حالی که ثبت آرا به صورت الکترونیکی بود.

باز هم در مورد کمیسیون داوران، نویسنده مطلب به شنیده‌هایش اکتفا می‌کند و با «شک و تردید به سامانه الکترونیکی» می‌نویسد: «این سامانه زیر نظر چه کسی است»؟
در صورتی که یک خبرنگار آگاه به مسائل با پیگیری جزییات، قبل از همه باید بداند «سامانه» زیر نظر چه کسی است و به خوانندگانش معرفی کند مگر اینکه بخواهد با شبهه‌افکنی ذهن مخاطب را منحرف کند.

دیروز وقتی که نتایج آرای کمیسیون مربیان اعلام شد این جمله در همین روزنامه که روز قبل‌تر نوشته شده بود برای من جالب‌تر بود: «آیا با قاطعیت می‌توان گفت رأیی که از سامانه بیرون می‌آید سالم است و دخل و تصرفی در آن صورت نگرفته است»؟
جالب از این نظر که حالا مربی مورد نظر این خبرنگار یکی از 5 اعضای کمیسیون مربیان است. حتماً الان در مورد بیرون آمدن آرای سامانه به قطعیت رسیده چون فرد مورد نظرش انتخاب شده است!

این مطلب را هم مطالعه کنید؛  نکات مهم برای مربیان جوان / عباس مرشدی

برخی دیگر از موهومات نویسنده این روزنامه که بر اساس یکسری «شنیده‌ها»ی وی و «شایعات»، نصف روزنامه را در اوضاع قحطی و گرانی کاغذ پر کرده است:

«تماس تلفنی و ایجاد ترس از انتخاب در تیم ملی»، «از روز قبل انتخابات شایعاتی به گوش ‌رسید درباره اینکه از تعدادی بازیکن خواسته شده تا با حضور در فدراسیون رأی دهند»، «از طرف دیگر هم شنیده شد که از اعضای کادر فنی تیم ملی در تماس با بازیکنان به آنها توصیه شده تا به لیست مد نظر فدراسیون رای دهند»، «شنیده می‌شود، برای انتخاب نشدن یکی و دو مربی، تلاش زیادی شد»، «شنیده می‌شود حتی یکی از داوران در برخورد با این مساله به همکارانش توصیه کرده»،…

بعد نتیجه‌گیری‌های خبرنگار بر اساس استناد به شنیده‌هایش جالب است مثلاً در مورد بازیکنان نوشته: «آیا هیچ نوع فشاری از فدراسیون روی بازیکنان جوان‌تر وجود ندارد»…

و برای مستندسازی شنیده‌ها و شایعاتش، پای «دیگران» را وسط می‌کشد:
«همه این‌ها حرف‌هایی است که این روزها بین اهالی بسکتبال رد و بدل می‌شود»…

«شنیده می‌شود» من‌بعد همه ما باید دو واحد روزنامه‌نگاری را پیش این خبرنگار محترمه پاس کنیم.

افشین رضاپور

 

دیدگاهتان را بنویسید