مروری بر تاریخچه بسکتبال ایران در بازی‌های آسیایی – 6 / بانکوک 1966

مروری بر تاریخچه بسکتبال ایران در بازی‌های آسیایی - 6 / بانکوک 1966

۱۸ آذر ۱۳۴۵ بازی‌های آسیایی بانکوک آغاز شد و بسکتبال ایران بعد از غیبت طولانی در سه دوره قبلی، در این بازی‌ها به میدان رفت. این بار نیز مشکلات مالی گریبانگیر کاروان ورزش ایران شد اما به هر حال رشته‌های مختلف در بازی‌ها شرکت کردند.

سه ماه قبل از این مسابقات تیم بسکتبال خوزستان، در مسابقات قهرمانی کشور قهرمان شد و با ۴ بازیکن در تیم ملی عرض‌اندام کرد.مجید توفیق، اسد برومی، سروش نگهبان و منصور هفت‌لنگ، اعضای خوزستانی به اتفاق محمدرضا مشحون، مسعود ماهتابانی، داود حداد، نادر کاشانی و محمود عدل از تهران روانه‌ی بازی‌های آسیایی شدند.توفیق از ملی‌پوشان مطرح همان دوران می‌گوید:

«به دلیل کمبود بودجه با ۹ بازیکن از ایران به بانکوک رفتیم».در این دوره برای نخستین بار یک مربی آمریکایی، «دان لینهان» ۲۶ ساله، هدایت تیم ملی را برعهده گرفت. او چند ماه پیش از بازی‌های آسیایی ۱۹۶۶ بانکوک به ایران آمد و تیم ملی را از حسین جبارزادگان تحویل گرفت.رقابت‌های بسکتبال بازی‌های آسیایی ۱۹۶۶،  با ۱۱ تیم در دو گروه ۵ و ۶ تیمی برگزار شد.

گروه اول: ژاپن، تایلند، چین‌تایپه، مالزی و سیلان.

گروه دوم: کره جنوبی، اسراییل، فیلیپین، ایران، ویتنام جنوبی و برمه.

دور مقدماتی با سه باخت و دو برد برای ایران به پایان رسید. تیم ملی در پایان رقابت‌ها در مکان هفتم قرار گرفت.

توفیق می‌گوید:

«زمانی که تیم‌های ما به بازی‌های آسیایی اعزام نمی‌شدند، بقیه رقبا در حال بازسازی ساختار بسکتبال و تقویت خود بودند و پیشرفت‌ خوبی داشتند».

دان لینهان، در زمان اقامتش در ایران تیمی با بازیکنان بلند قامت از سراسر ایران ساخت. همه‌ی این نفرات از شهرستان‌ها بودند به جز نادر کاشانی که تنها ملی‌پوش تهرانی بود.

این مطلب را هم مطالعه کنید؛  شکست نفت آبادان در خانه /کاله همچنان روی نوار باخت

اردوی شهرستانی‌ها:
اسد برومی، سروش نگهبان، مجید توفیق (هر سه از خوزستان)، عنایت آتشی (فارس)، غلام شکریان، جعفر شکریان ( دو برادر از همدان)، ایزو مشفق (فارس)، رضا اسماعیلی، محمد مقیم و کارو (هر سه از اصفهان)، هادی آمیغ (گیلان، بندرپهلوی) و نادر کاشانی.

توضیح در مورد عکس.

این صفحه روزنامه گزارش سال ۱۳۴۵ است که در سال‌های اخیر در کیهان ورزشی بازنشر شد.
بسکتبال ایران پس از سه دوره غیبت (۱۹۵۱، ۱۹۵۴ و ۱۹۵۸)، در این رقابت‌ها با ۹ بازیکن به میدان رفت.

ایستاده از چپ:

مجید توفیق، مسعود ماهتابانی، سروش نگهبان، نادر کاشانی و محمدرضا مشحون.

نشسته از چپ:

(محسن خلخالی در عکس هست در بازی‌ها غایب بود)، منصور هفت‌لنگ، محمود عدل، داود حداد و اسد برومی….

 

دیدگاهتان را بنویسید