تحریم، ترور و دلار/ استقبال باشکوه از بازیکن آمریکایی

تحریم، ترور و دلار/ استقبال باشکوه از بازیکن آمریکایی

تا امروز 14 بازیکن و یک مربی خارجی به بسکتبال ایران آمدند.

مهرام(1 نفر)، شیمیدر(2)، مس (2)، اکسون(2)، شهرداری بندرعباس (1)، شهرداری قزوین (2)، شهرداری گرگان (1)، آویژه صنعت مشهد (2) و ذوب‌آهن (1).

برای بسیاری، تحریم‌های آمریکا و نوسانات ارزی، با استخدام بازیکنان خارجی توسط تیم‌ها از نکات جالب توجه پیش از شروع مسابقات بسکتبال باشگاههای ایران است. مسابقاتی که با وجود شیوع کرونا و افزایش شمار جان‌ باختگان و اخباری که از قرنطینه یا تعطیلات تهران شنیده می‌شود، شاید عاقبت خوشی نداشته باشد. تجربه‌ای نه چندان خوشایند برای تیم‌ها بعد از بازی‌های پارسال که در همه‌گیری کرونا، لیگ برتر بسکتبال نیمه‌کاره ماند.

با تحریم‌های مالی علیه ایران، و افزایش قیمت دلار، جذب این تعداد بازیکن خارجی در تیم‌های باشگاهی ایران قابل توجه است. آن هم بازیکنان آمریکایی که در میان فشارهای دولت آمریکا، به ایران آمده‌اند.

در شیوۀ برگزاری لیگ برتر بسکتبال، تیم‌ها دیرتر بازیکن خارجی می‌گرفتند اما در مسابقات متمرکز، تیم‌ها تلاش می‌کنند تا امتیازات لازم را از مراحل مقدماتی کسب کنند.

بازیکنان آمریکایی در تحریم‌های دولت این کشور علیه ایران، همیشه در لیگ‌های ایران در حال رفت و آمد بودند. از سال 1380 تاکنون، حضور بازیکنان آمریکایی (یا یا دو پاسپورت)، در تیم‌ها، انعکاس گسترده‌ای در رسانه‌های داخلی و خارجی داشت. در بازی‌های فصل گذشته، به هنگام ترور سردار قاسم سلیمانی، برخی نگرانی‌ها برای بازیکنان آمریکایی به وجود آمد اما آنان خیلی زود متوجه شدند خطری آنان را تهدید نمی‌کند و در کنار مردم، احساس امنیت کردند.

امسال کلوین آمایو پوینت گارد به همراه ایلوی وارگاس سنتر دومینیکنی برای تیم شیمیدر بازی خواهند کرد. آمایو تجربه حضور در ایران را دارد اما وارگاس با تجربه حضور در جام جهانی، برای اولین بار به ایران آمده.

ساپریکیناس از لیتوانی به شهرداری بندرعباس پیوسته. او فصل قبل برای پسکارا در لیگ ایتالیا بازی می‌کرد.

سرجان ایوانوویچ از صربستان به عنوان سرمربی، برای دومین سال پیاپی هدایت تیم آویژه مشهد را به عهده خواهد داشت. هموطنانش نیکولا یفتیچ و الکساندر پونیاویچ نیز در ترکیب همین تیم به زمین خواهند رفت. زوران ورکیچ (کرواسی) مانند فصل قبل در موقعیت ۳ برای اکسون تهران بازی خواهد کرد.

ممکن است بازیکنان آمریکایی که برای اولین بار به ایران می‌آیند، هنوز نتوانند این موضوع را درک کنند که ایالات متحده و ایران با تنش‌های متفاوت رهبران سیاسی روبه‌رو هستند.

این شبهه که در خیابان‌های شهرهای ایران افرادی در پی اقدام تلافی‌جویانه باشند نیز خیلی زود با احترام مردم به بازیکنان آمریکایی از بین می‌رود.

آنان متوجه می‌شوند با ورودشان به ایران با استقبال با شکوهی روبه‌رو می‌شوند.

آمریکایی‌های بسکتبال ایران با آکاهی از اختلافات بین  دو دولت به ایران می‌آیند. با این حال این موضوع که فردای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا یا با گران شدن دلار، چه سرنوشتی در انتظار تیم‌ها و بازیکنان است، نامشخص است.

سال گذشته بعد از ترور سردار سلیمانی و پیام «انتقام سخت» ایران به دولت آمریکا، لیگ برتر با آمریکایی‌هایش ادامه حیات داد.

ادامۀ رقابت‌ها در میان تنش‌های شدید، منجر به این شد که نگرانی بابت افزایش تنش‌های سیاسی، در میدان ورزش وجود ندارد. نکته‌ای که در مورد عراق بعد از ناآرامی‌های این کشور و تعطیلی دو ماهه لیگ عراق دیده نشد.

بازیکنان خارجی بسکتبال، با ممنوعیت حضور بازیکنان خارجی در لیگ فوتبال ایران، از دیگر مزیت‌های این ورزش بشمار می‌آید.

بسکتبالیست‌های آمریکایی دوست دارند در آسیا در لیگ‌های چین یا استرالیا بازی کنند اما کسانی هم هستند که از ایران با آنان تماس می‌گیرند. رقم پیشنهادی خود را با آنان در میان می‌گذارند و این بازیکنان به خاور میانه می‌آیند.

لیگ برتر بسکتبال ایران به نسبت سایر لیگ‌های سراسر خاورمیانه برای آمریکایی‌ها جذابیت بیشتری دارد. از دهۀ 80 به این سو، دارای شهرت خوبی برای بازیکنان است. حقوق خوبی دارد. پرداخت‌ها به خارجی‌ها معمولاً به موقع انجام می‌شود اما هر از چند گاهی شکایت بازیکنان از دست تیم‌های بدحساب به فیبا، کار دست لیگ برتر داده است.

بازیکنان در هتل‌ها و آپارتمان‌های خوب اقامت دارند و مالکان، هزینه پرواز و ورود به بازی‌ها را پرداخت می کنند. همچنین امکانات تمرینی خوب و درمان‌های پزشکی مناسب را فراهم می‌کنند.

افشین رضاپور

دیدگاهتان را بنویسید