عضویت تشریفاتی در کمیسیون فنی فیبا و مسائلی درباره آن / چرا صمد، کامرانی یا حدادی معرفی نشدند؟

عضویت تشریفاتی در کمیسیون فنی فیبا و مسائلی درباره آن / چرا صمد، کامرانی یا حدادی معرفی نشدند؟

فدراسیون بسکتبال نوشت جواد داوری رئیس این فدراسیون، به عضویت کمیسیون فنی فیبا درآمد.

این فدراسیون هیچ توضیحی در مورد وظایف و مأموریت اعضای این کمیسیون نداد اما پرس و جوهای ما از اهل فن حاکی است عضویت در این کمیسیون‌ها تشریفاتی است.

کمیسیون فنی فیبا برای دوره‌ی چهار ساله از ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۷ معرفی شد. شامل یک رئیس، یک معاون و ۱۲ عضو که رئیس فدراسیون ایران یکی از اعضای این کمیسیون معرفی شده است.

پیج نوید ابراهیمی درباره‌ی وظایف این کمیسیون نوشت که مهمترین بخش‌های آن عبارتند از:

– نظارت بر وضعیت بازی در اطراف دنیا
– پیشنهاد هر رویکردی که مفید باشد به هیئت مدیره

به گزارش گروه رسانه‌ای کاوش بسکتبال، فیبا این دوره اعضای افتخاری و تشریفاتی بیشتری را در کمیسیون‌های مختلف بکار گرفت با وجود این، قدرت تصمیم گیرنده‌ی اصلی هیئت مدیره است و رؤسای فدراسیون‌ها چنانچه وارد این بخش‌های اجرایی اصلی شوند، هنر کرده‌اند.

فیبا این دوره برای اینکه کشورهای بیشتری در این کمیته‌ یا کمیسیون‌های تشریفاتی باشند، تعداد اعضا را زیاد کرده است.

لبنان ۲ نفر، فیلیپین ۲ نفر، چین ۳ نفر، ژاپن ۳ نفر، اندونزی، عربستان، قطر، هنگ کنگ، بحرین، امارات، سنگاپور، مغولستان، تایلند و ایران. باز به ما که زمانی قدرت برتر بسکتبال آسیا بودیم کمتر سهمیه داده است.

روال هم برای همه کشورها به این صورت است که فیبا خودش فرم‌هایی را برای ثبت نام به فدراسیون‌های ملی ارسال می‌کند تا هر کسی را که می‌خواهند معرفی کنند.

اتفاقاً کمیسیون فنی که جواد داوری خودش را برای این کمیسیون معرفی کرد، جای رؤسای فدراسیون‌ها نیست. به طور مثال دوره‌ی قبل فادی خطیب ستاره‌ی پیشین لبنان به این کمیسیون معرفی شد که اصلاً در فدراسیون لبنان نیست اما ماهیت اصلی کمیسیون فنی را نشان می‌دهد. در واقع می‌توانستیم چهره‌هایی چون مهدی کامرانی، صمد نیکخواه بهرامی یا حامد حدادی را به این کمیسیون معرفی کنیم.

این مطلب را هم مطالعه کنید؛  نسل سوزی در بسکتبال ایران

این کمیسیون‌ها سهمیه‌ای است نه انتخابی، با وجود این برای ما بیشتر جنبه‌ی تبلیغاتی پیدا می‌کند.

در سال‌های پیش و در بخش‌های تخصصی فیباآسیا یا فیبا تاکنون هروس آوانسیان (رئیس داوران آسیا)، علی توفیق، ورژ آبکاریان، امیرحسین صفرزاده و … ورود کرده بودند که بیانگر جایگاه افراد با سوابق تخصصی و فنی در کمیسیون‌های مورد نظر است. رؤسای فدراسیون‌ها تلاش می‌کنند سمت‌های اجرایی بگیرند تا حرفی برای گفتن داشته باشند.

اینکه برای همه کشورها فرم درخواست عضویت ارسال می‌شود و بر اساس سهمیه‌ی قاره‌ها هر کشوری تمایل داشته باشد می‌تواند نفرات خودش را به کمیسیون‌ها معرفی کند، بار تشریفاتی بودن عضویت در این کمیسیون‌ها را سنگین‌تر

دیدگاهتان را بنویسید