چرا فدراسیون‌ها انتخابات را برگزار می‌کنند؟/اداره سرپرستی خلاف قانون

چرا فدراسیون‌ها انتخابات را برگزار می‌کنند؟/اداره سرپرستی خلاف قانون

نقش وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک در مجامع

بعد از نامنویسی نامزدهای ریاست در مجامع فدراسیون‌های ورزشی، شائبه‌هایی در خصوص اعمال نفوذ رؤسای رأس کار که نامزد ریاست دوره بعد هم هستند به وجود آمد.

در روزهای گذشته مطرح شد وزارت ورزش و جوانان به مجامع انتخاباتی فدراسیون‌ها ورود کند و با تعیین سرپرست اجازه ندهد فدراسیون‌ها عهده‌دار امور انتخابات شوند.

رؤسای فدراسیون‌ها در رشته‌های مختلف، نامزد انتخاباتی هم هستند و همین موضوع ابهاماتی را به وجود آورده است اما باید دانست که وزارت ورزش و جوانان، خود بر اعمال قوانین جدید انتخابات تأکید دارد.

انتخابات فدراسیون‌های کوهنوردی، کبدی، بسکتبال، نابینایان و کم بینایان، اسکیت، شنا، تکواندو، بوکس، ورزش دانش آموزی و تیراندازی در راه بوده و قرار است تا پیش از انتخابات کمیته ملی المپیک (اواخر دی ماه) برگزار شود.

برخی به فدراسیون‌ها از جمله بسکتبال ایراد گرفتند چرا مجمع فوق العاده برگزار کردند و به وزارت ورزش و جوانان شکایت بردند، در صورتی که دستور این کار از سوی وزارت ورزش و جوانان برای فدراسیون‌ها صادر شد. زیرا قرار است اساسنامه جدید فدراسیون‌های ورزشی که ملاک برگزاری انتخابات است و آئین نامه انتخاباتی که بر اساس آن تدوین شده است، در این مجامع طرح و تصویب شود.

به گزارش مهر و به نقل از مدیرکل دفتر امور مشترک فدراسیون‌ها، نامنویسی برای انتخابات فدراسیون‌ها کاملا قانونی انجام شده است ضمن اینکه تشکیل مجامع فوق‌العاده صرفاً برای محکم کاری بوده نه اعمال قانون.

علیرضا خسروی گفت:

«ملاک وزارت ورزش برای انتخابات پیش روی فدراسیون‌ها اساسنامه‌ای است که تیرماه گذشته توسط معاون اول رئیس جمهور ابلاغ شد و مرداد ماه هم وزارت ورزش آن را به فدراسیون‌ها ابلاغ کرد. این اساسنامه تاییدیه شورای نگهبان را دارد و عمل به آن نیازمند مصوبه هیچ نهاد و مجمع دیگری نیست».

این مطلب را هم مطالعه کنید؛  کاله‌ملی 7 ساله، به 8 نرسید

اداره سرپرستی خلاف قانون

اداره سرپرستی فدراسیون‌های ورزشی خلاف قوانین جدید ابلاغ شده توسط هیئت وزیران است. تنها یک مورد به سرپرستی فدراسیون تیراندازی برمی‌گردد.

دوره 4 ساله علی دادگر در فدراسیون تیراندازی تیرماه به پایان رسید و با توجه به در پیش بودن بازی‌های المپیک توکیو، وزیر ورزش در حکمی وی را به عنوان سرپرست معرفی کرد. به دلیل ابلاغ اساسنامه جدید فدراسیون‌های ورزشی، قرار شد ثبت‌نام از نامزدهای تیراندازی دوباره صورت بگیرد که این برنامه مهرماه انجام شد و 11 نامزد ثبت‌نام کردند.

از آنجایی که زمان انتخابات کمیته ملی المپیک (25 دی) برای تعیین رئیس دوره چهار ساله آینده نزدیک است و این انتخابات با حضور ناظر بین‌المللی برگزار می‌شود تا آن موقع باید تکلیف ریاست در تمامی فدراسیون‌ها مشخص شده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید