مروری بر تاریخچه بسکتبال ایران در بازی‌های آسیایی – 14 / مدال در قطر

مروری بر تاریخچه بسکتبال ایران در بازی‌های آسیایی - 14 / مدال در قطر

ایران در بازی‌های آسیایی ۲۰۰۶ دوحه قطر و شروع بازی‌ها مقابل اردن غافلگیر شد و ۵۹ – ۶۲ به حریف آشنا و رفیب دیرینه‌ی خود در غرب آسیا باخت.

در سال‌های ۲۰۰۰، دوره‌ی اوج بازیکنانی مثل آیداس، السوس و سوبزوکوف به اتفاق زیدالخاص بود که بعدها سم دگلاس به این جمع اضافه شد.

جوانان ایرانی رویاروی اردن خوب بازی کردند.
حامد آفاق با ۱۳ امتیاز، حامد حدادی ۹ ریباند و سامان ویسی با ۶ پاس منجر به گل در آغاز بازی‌ها برای ایران درخشیدند.

جرقه‌ی پایان دادن به سلطه‌ی قطب‌های سنتی آسیا در بازی دوم زده شد بازی‌ای که کره‌ای‌ها با سبک سرعتی – سنتی خود مقهور قدرت جوانان ایرانی شدند.
سامان ویسی با ۲۰ امتیاز ستاره‌ی این مسابقه‌ی تاریخی شد و حامد حدادی با ۱۳ ریباند به درخشش خود در زیر حلقه ادامه داد.
بله، باخت کره جلوی چشمان ما رقم خورد. یک لحظه‌ی تاریخی در بازی‌های آسیایی به ثبت رسید و همگان شاهد برتری ۸۹ – ۷۵ ایران رویاروی یکی از قطب‌های بسکتبال قاره تا آن زمان بودند.

در گام بعدی، بحرین جلوی ما قرار گرفت که امتیازآوری صمد نیکخواه بهرامی و ایمان زندی، هر کدام ۱۹ امتیاز، نویدبخش پیروزی پر گل ۱۱۲ بر ۷۷ ما شد. علیرضا هنردوست ۱۰ ریباند و ادامه‌ی درخشش ویسی با ۸ اسبست.

میزبان پر قدرت بود. قطری‌ها مؤفقیت در بسکتبال آسیا را با رده‌های سنی در اواخر دهه‌ی ۹۰ میلادی شروع کردند و در جام ملت‌های آسیا و سپس بازی‌های آسیایی ۲۰۰۶، اوج قدرت‌‌شان را به رخ کشیدند.
ما ۶۱ – ۷۸ به قطری باختیم که یاسین، هاشم زیدان، موسی و عبدالرحمان در اوج بودند.
تیم ملی برای بازگشت به ریل برد، دوئل بین صمد با میشل مدنلی از سوریه را شاهد بود. صمد ۳۴ امتیاز گرفت در مقابل مدنلی ۲۹ امتیاز و ایران یک پیروزی مقتدرانه مقابل سوریه را ۹۵ – ۷۹ جشن گرفت.

این مطلب را هم مطالعه کنید؛  عکسی از تیم ملی بسکتبال با مربی آمریکایی در دهه 70

بسکتبال ایران از سال ۱۳۵۳، حریف ژاپنی‌ها شده بود. در سال ۱۹۹۰ پیروزی بر ژاپن در بازی‌های آسیایی پکن تکرار شد و در مرتبه‌ی سوم، تیم ملی در قطر، چشم بادامی‌های سرعتی را ۶۷ به ۶۴ شکست داد.

ایران با این نتیجه یک بار دیگر این بار در نیمه‌نهایی رویاروی قطر بازی کرد. ملی‌پوشان با اعتماد به نفس بیشتر مقابل میزبان حاضر شدند و پیروزی در مشت‌شان بود تا روانه‌ی فینال شوند
اما چند صحنه روی اشتباه ما و تجربه‌ی حریف عقب افتادیم و ۶۴ – ۶۷ باختیم.

ایران که بازی به بازی بهتر شده بود، دیدار تلافی‌جویانه‌ی بعدی را رویاروی اردن برگزار کرد و در دومین مصاف با این تیم در همین دوره، با درخشش مهدی کامرانی ۸۴ به ۷۸ رقیب دیرینه‌اش را شکست داد و مدال برنز را بر گردن انداخت…

دیدگاهتان را بنویسید