فدراسیون بسکتبال از ۷ خرداد ۱۴۰۱ تا امروز که ۲۰ بازیکن به اردوی تیم «ایران نوین» دعوت کرده، با تغییرات و فهرستهای گوناگون این تیمها هدف مشخصی را دنبال نکرده است.
سه سال از تشکیل نخستین تیم ایران نوین گذشت. در این ۳ سال ۳ گروه متفاوت در رأس تیمهای ایران نوین قرار گرفتند. همچنین هر سال شاهد فهرستهای متفاوت این تیمها بودیم.
سرمربی ۱۴۰۱
محمدرضا اسلامی
سرمربی ۱۴۰۲
محمد عابدینی
سرمربی ۱۴۰۴
علی توفیق
هر کدام از این مربیان با مخرج مشترک «پشتوانهسازی»، فعالیت خود را شروع کردند.
نگاهی به فهرست دو تیم قبلی نشان میدهد به جز نفراتی که بدون در نظر گرفتن تشکیل تیم ایران نوین، سابقهی بازی در تیمهای ردههای سنی داشتند، در ترکیبهای متفاوت ایران نوین بیشتر از بقیه دوام آوردند!
هرچند رشد این بازیکنان به کُندی پیش رفت یا در خصوص برخی دیگر متوقف شد.
تعدادی هم در فهرستهای بسکتبال سهنفره مشغول آمد و رفت شدند اما در مجموع با توجه به شعارها، ادعاها و عبارتسازیها، ایران نوین نتیجهای یا چهرهی جدیدی به بسکتبال معرفی نکرد.
سرمربی تیم ۱۴۰۱ در مصاحبهای مدعی شده بود ۷۰ درصد بازیکنان تیم ایران نوین را به تیم ملی بسکتبال معرفی کرده است.
در حالی که آقاجانپور، گیرگوریان، رحیمی، سینا واحدی و برادران یازرلو (امیرحسین و نصرت)، محصول تیمهای پایه بسکتبال در سالهای قبلتر بود.
با ایران نوین تنها یک گام بینالمللی بیشتر برای این بازیکنان برداشته شد.
بنابراین ادعای معرفی این نفرات به واسطهی ایران نوین، نادرست است.
زیرا پیش از آن، آقاجانپور در تیم ملی بازی کرده بود یا واحدی که بازیکن المپیکی بود.
سایر نفرات نیز در جوانان جهان بازی کرده بودند.
در تیم دورهی بعدی، احسان دلیرزهان، (از بسکتبال ظاهراً کنار رفت)، باز هم یازرلوها بودند و صارم جعفری و محمدمهدی حیدری که این دو به عنوان بسکتبالیستهای مستعد تیمهای نوجوانان و جوانان ردههای سنی، وارد تیم ایران نوین شدند.
به لحاظ نتیجه که مورد بحث ما نبست تیم ۱۴۰۲ بین ۹ تیم کاپ جونز هشتم شد. در میان تیمهایی همسطح و هماندازهی خودش!
ایران نوین به جز یک گام بینالمللی از طریق حضور در تورنمنت ویلیام جونز، کاپ SADA ارمنستان یا هوپس چین، آوردهای به لحاظ معرفی چهرهی جدید برای بسکتبال ایران نداشت و نفرات، همانهایی بودند که در تیمهای ردههای سنی یا ملی بازی کرده بودند.
بقیهی نفرات از فهرستهای ۲۰ و ۳۰ نفره در سه سال گذشته، یا نیستند یا موقعیت تثبیت شدهای در تیم ملی حتی اردوهای این تیم ندارند.
در باشگاهها نیز کمتر از آنها شنیدهایم.
با ترکیبهای متفاوت و تغییرات کادر فنی، کلاف سردرگم ایران نوین از گذشته در سالجاری نیز ادامه یافت.
این تیم، هیچیک از بازیکنان دو ترکیب قبلی تیم ایران نوین را در اختیار ندارد و با ادعاهای متفاوتتری به نسبت تیمهای قبلی تشکیل شده است.
سه سال بدون خروجی و فقط همان روال تدریجی، متناوب و طبیعی تغییرات با تک و توک پدیده یا مستعدینی که از باشگاهها و تیمهای ردههای سنی، خودشان را بالا کشیدند.
تیمهای ایران نوین ما را به یاد تیمهای 3×3 با تغییرات و انتصابات گاه و بیگاه این تیمها میندازد. سه سال تغییرات با استراتژی معاملاتی و محاسبات اشتباه منجر به رنک 19 آسیا و 79 سهنفره جهان شد! بدون کوچکترین دستاوردی! آن هم با مربی خارجی که پس از سه سال منتقد فدراسیون بسکتبال شد.
ببینیم پس از سه سال، ایران نوین ۱۴۰۴ برای ما چه دارد.
Responses