آشفته‌بازار بسکتبال کردستان

آشفته‌بازار بسکتبال کردستان

پس از آنکه در دهه ۷۰ و به یمن حمایت‌های مرحوم بهاالدین ادب شاهد اوج‌گیری بسکتبال کردستان بودیم، چندین سال پس از رکود در اواسط دهد ۸۰ برای اولین بار و تنها صنعت بزرگ استان در آن روزها، تراکتور سازی کردستان با شکل و شمایل یک باشگاه رسمی حامی بسکتبال شد و بر همگان ثابت شد اگر چارچوب‌های حرفه‌ای به خوبی رعایت شود در ورزش استان چه ظرفیت‌ها و پتانسیل‌هایی برای شکوفایی در سطح ملی و بین‌المللی وجود دارد.

پس از روزهای خوش تراکتورسازی، بسکتبال کردستان یتیم شد! و طی یک دهه و نیم اخیر دست خوش نامهربانی‌ها و ناملایمات بسیاری بوده است، بازماندگان و شکست خوردگان آن تنها بازیکنان نوجوان و جوانی بودند که استعداد و نبوغ آن‌ها در زیر خروارها بی تدبیری و بی خیالی مدیران مدفون شدند.

حضورهای نصف و نیمه و باری به هر جهت در لیگ‌های دسته اول، مناطق و افول رده‌های پایه و بی ثباتی در مدیریت وضعیت اسفبار این رشته در کردستان بوده است.

حدود ۲ سال پیش که با فشار جامعه بسکتبال و خود اداره کل ورزش و جوانان ایرج استاد نورزی از ریاست هیأت وادار به استعفا شد و صباح قریشی مدیر کل بهزیستی با حمایت قاطع مدیر کل ورزش و جوانان و رأی قاطع مجمع به ریاست هیأت رسید.

آنچه به عنوان مطالبه اصلی فعالان این رشته مطرح شد، احیای حضور بسکتبال کردستان در لیگ کشوری بود. اتفاقی که سال گذشته در لیگ دسته اول و با تیمی کاملاً بومی وارد فاز اجرایی شد.

هر چند کرونا لیگ را نیمه کاره کرد اما بررسی‌ها نشان می‌دهد در واقع کرونا به داد قریشی و جولایی و سایر مسئولان تیم رسید، چون که شواهد نشان می‌دهد درصد بالایی از مطالبات بازیکنان و کادر فنی تا کنون پرداخت نشده است.

بسکتبال کردستان با این شرایط سال ۹۹ را شروع کرد و هنوز در اوایل سال بودیم که زمزمه‌هایی مبنی بر حضور بسکتبال کردستان در لیگ برتر این رشته به گوش رسید. خبری خوش و شعف بر انگیز برای همگان و قابل تأمل برای کارشناسان و صاحب نظران رشته بسکتبال، از آن جهت قابل تأمل که وضعیت فنی بسکتبال استان در سال‌های اخیر و وضعیت منابع مالی نشان می‌داد که باور حضور بسکتبال کردستان در سوپر لیگ بیشتر به سراب می‌ماند.

این مطلب را هم مطالعه کنید؛  انتخاب بازیکنان در کمیسیون ورزشکاران

چندین جلسه در این رابطه برگزار شد و در کانون اصلی جلسات نقش دکتر محسن فتحی نماینده جوان و جویای نام نمود داشت. با وجود آنکه اجازه حضور هیچ خبرنگاری در این جلسات که در اتاق مدیر کل ورزش و جوانان برگزار گردید، داده نشد اما شنیده‌ها حاکی از عزم جزم فتحی و جولایی برای حضور بسکتبال در لیگ برتر است و حتی این دو، سفر به تهران و دیدار با رئیس فدراسیون در این زمینه را داشتند.

هر چند قریشی رئیس هیأت بسکتبال استان کم رنگ و کم رونق در این جلسات و رفت و آمدها بود اما شرکت سیامک ویسی مربی شناخته شده کردستانی در سطح کشور و یکی دو تن از پیشکسوتان حکایت از جدی بودن موضوع می‌داد و بارقه‌هایی از امید در دل و ذهن بسکتبالیست‌ها و علاقمندان آن‌ها نقش بست.

داستان به اینجا ختم نشد و با طی زمان و نزدیک شدن به فصل مسابقات و اینکه تیم‌ها در حال جذب بازیکن و مربی و برنامه ریزی تمرینات و آماده سازی بودند، هیچ خبری از نماینده کردستان نبود. نه عنوان تیم، نه مربی، نه اسپانسر و نه تمرینات برای بسکتبال کردستان وجود خارجی نداشت.

چندین بازیکن سرشناس بسکتبال کردستان به امید حضور در تیم شهرشان پیشنهاد سایر تیم‌ها را رد کردند اما در عمل هیچ اتفاق برای تشکیل تیم رخ نداده است. بررسی‌های میدانی نشان می‌دهد که مسئولانی که وعده شرکت تیم در لیگ برتر را داده بودند، کم کم شانه از زیر بار وعده خود خالی می‌کنند.

فدراسیون بسکتبال ۲۰ آبان را به عنوان زمان آغاز مسابقات اعلام کرده است، اما اخبار ناخوشایندی از بسکتبال کردستان به گوش می‌رسد به طوری که همان مدعیان فراهم کردن زمینه حضور بسکتبال در لیگ، امروز به آسانی گفته‌های قبلی خود را رد می‌کنند. هر کدام در تازه‌ترین موضع خود دیگری را مسئول تضمین این حضور می‌دانند و شاید همچون ماجرای راه یاب ملل دست به دامن استاندار بشوند.

این مطلب را هم مطالعه کنید؛  مربی خارجی بسکتبال یا ایرانی / تکرار داستان 56 ساله

این موضع جدیدی نیست و در این چند سال با حضور مرادنیا در استانداری کردستان، بارها شاهد بودیم که وی ناجی ورزش استان در موضوعات مختلف بوده است و متأسفانه در برخی مواقع نیز با دادن اطلاعات غلط و عدم ارائه نظر کارشناسی به وی حمایت‌هایش در راستای توسعه ورزش استان نبوده است!

از سوی دیگر محسن فتحی یکی از نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی تحقق وعده خود برای ورود اسپانسر به بسکتبال را منوط به کمک مالی و نقدی استانداری کردستان کرده است.

در چند روز گذشته قرعه کشی سوپر لیگ برتر بسکتبال کشور با حضور ۱۶ تیم برگزار شد، نماینده کردستان در این جلسه حضور داشت اما نامی از تیم کردستان در میان ۱۶ تیم سوپر لیگ نبود هر چند با رایزنی‌های مدیر کل ورزش و جوانان و قول شفاهی رئیس فدراسیون بسکتبال قرار است کردستان نیز تیم کردستان هم به جدول اضافه شود.

به هر حال هفته جاری هفته سرنوشت ساز برای بسکتبال کردستان و برای آنانی خواهد بود که وعده‌ها و قول‌های غیر کارشناسی خود را نتوانند محقق کنند.

منطقی و کارشناسانه آن بود که حامیان بسکتبال استان زمینه حضور یک تیم بومی در لیگ دسته اول را برای سال جاری فراهم می‌کردند، چون که اگر شرایط حضور در لیگ برتر در دقیقه نود هم ایجاد شود، اتفاق خاصی در رشد و توسعه بسکتبال را شاهد نخواهیم بود و می‌بایست به مانند راه یاب ملل شاهد حضور تیمی نا آماده و نا هماهنگ در بسکتبال هم باشیم.
منبع: خبرگزاری مهر

دیدگاهتان را بنویسید